Pentru veterani

Persoanele antrenate la strângerea munițiilor, la deminarea teritoriului după 1992, vor beneficia de alocații de stat lunare în valoare de 750 de lei.


Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial au primit o indemnizație unică de 10.000 de lei, odată cu rectificarea Bugetului 2022.


Am oferit alocații mai mari (majorări între  250 și 550 de lei) pentru participanții la cel de-al Doilea Război Mondial, veteranii războiului din Afganistan, participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl și pentru cei care au luptat pentru integritatea Republicii Moldova în 1992.
Costul total al proiectului este de 36 de milioane de lei pentru acest an.


Am oferit ajutor pentru veteranii războiului de pe Nistru.

  • A fost oferită o alocație unică de 2500 de lei pentru veteranii războiul de pe Nistru, părinții sau văduvele acestora. De acest ajutor vor beneficia 20 705 de veterani.
  • Perioada de participare la acțiunile militare va fi inclusă în stagiul de cotizare pentru calcularea pensiei în mărime triplă.
  • Toți veteranii de război, indiferent de vârstă, vor primi alocația nominală pentru merite. Până acum oamenii care au primit distincții pentru acte de vitejie în războiul de pe Nistru așteptau să ajungă la vârsta de pensionare pentru a beneficia de alocația atașată acelei distincții.
  • Va fi acordat dreptul la ajutor material anual concomitent părinților şi văduvelor. Astăzi, doar una din aceste categorii poate beneficia de ajutor.

Vezi mai mult

© Copyright 2022 | Partidul Acțiune și Solidaritate