2023
Alocație majorată cu 250 de lei, de la 1 aprilie 2023, pentru veteranii războiului de pe Nistru, războiului din Afganistan, participanții la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl și alte categorii populație.
2022
Persoanele antrenate la strângerea munițiilor și a tehnicii militare, la deminarea teritoriului și a obiectelor după anul 1992 au fost incluse în lista celor ca primesc alocații lunare de stat, de 750 de lei. Beneficiari – 49 de persoane.
Creștere de la de la 950 de lei la 1 250 de lei a cuantumului alocației lunare de stat pentru participanții la cel de-al Doilea Război Mondial. Beneficiari: militarii care și-au satisfăcut serviciul militar în componența armatei de operații, detașamentelor și formațiunilor de partizani, foștilor deținuți în lagărele de concentrare fasciste, văduvelor Eroilor Uniunii Sovietice, persoanelor care au lucrat ca angajați civili în armata de operații în anii celui de-al Doilea Război Mondial etc.
Indemnizație unică de 10 mii de lei oferită veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial (167 veterani) – aprilie 2022.
Măsuri de ajutor pentru veteranii războiului de pe Nistru:
- Alocație unică de 2500 de lei pentru veteranii războiul din regiunea transnistreană, părinții sau văduvele acestora.
- Perioada de participare la acțiunile militare va fi inclusă în stagiul de cotizare în mărime triplă.
- Toți veteranii de război, indiferent de vârstă, vor primi alocația nominală pentru merite. Până acum oamenii care au primit distincții pentru acte de vitejie în războiul de pe Nistru așteptau să ajungă la vârsta de pensionare pentru a beneficia de alocația atașată acelei distincții.
- Dreptul la ajutor material anual îl vor avea și părinții şi văduvele. Anterior, doar una din aceste categorii poate beneficia de ajutor.
2021
Alocații lunare mai mari pentru mai multe categorii de veterani (1 octombrie 2021):
- Cu 550 de lei mai mult – persoanele cu dizabilități de pe urma războiului de pe Nistru, persoanele cu dizabilități de pe urma consecințelor avariei de la Cernobîl, cât și celor care au dizabilități de pe urma celui de-al II-lea Război Mondial.
- Cu 250 de lei mai mult – persoanele reabilitate și victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada 1917-1990, veteranii războiului de pe Nistru, războiului din Afganistan, cât și soții supraviețuitori.